NASTAVLJA SE CRNI NIZ POŽARA: U Aleksandrovcu vatra progutala imanje porodice Stojanović, nadležni apeluju na građane (FOTO)

S. Babović

17. 04. 2022. u 15:57

PORODICA Slađana Stojanovića iz Gornjeg Zleginja kod Aleksandrovca ostala je bez svih pomoćnih objekta na imanju u požaru koji je zahvatio štalu,salaš,vajat,šupu i obore za stoku.

НАСТАВЉА СЕ ЦРНИ НИЗ ПОЖАРА: У Александровцу ватра прогутала имање породице Стојановић, надлежни апелују на грађане (ФОТО)

Foto: Informativna služba opštine

Uzroci izbijanja vatre još uvek se utvrđuju,ali je izvesno da je u pitanju već osmi požar u Rasinskom okrugu za pola godine u kome su poljoprivrednici ostali ili bez kuće ili bez ekonomskih objekata,mehanizacije i proizvoda.

Foto: Informativna služba opštine

Štab za vanredne situcije u Aleksandrovcu na sednici u petak apelovao je na sugrađane da ne pale vatru u prirodi,kao i da požare odmah prijave vatrogascima i policiji.Bez cele kuće su prošlog meseca u selu Starci ostali Markovići,koji se bave poljoprivredom i sečom drva.

- Pokušavamo da saniramo posledice požara,mnogi su nam pomogli,ali još uvek nam treba materijal za sređivanje kuće, krečenje,malteraciju - kaže Dragi Marković, koji sa suprugom živi u ustupljenoj kući kod komšija, dok je njihovo dvoje dece zbrinuto u Domu za učenike, kao i kod prijatelja.

Početkom meseca, kuća Radoja Miloševića(82) iz Krive reke kod Brusa nastradala je u požaru,koji je najverovatnije izbio usled neispravnosti instalacija.Samo su na teritoriji Brusa četiri kuće gorele,a u požaru kod Blaževa u staroj kući, život je izgubio Dragan Jovanović(61), koga je rođeni brat Miodrag uzalud pokušavao da izvuče iz vatre.

Milan Nikolić (70)iz Brusa izgubio je kuću u februaru, kada je požar izbio pri krovu, a “krivac” - kabl od strujomera.

Foto: Informativna služba opštine

- Za tren je otišao krov, sobe, u prizemlju su ruševine-posvedočio je za „Novosti“ Milan Nikolić.-Kada sam video veliki plamen, znao sam da sa aparatom za gašenje požara nećemo moći ništa da uradimo. Izgorelo je pokućstvo, odeća,obuća.

Prošlog novembra je samohrani otac troje dece Marko Dubovac iz Krive reke mogao samo da posmatra kako se gazdinstvo stvarano decenijama pretvara u pepeo. Markova deca, Sanja(14),Maša(12)i Mihajlo(9),odlični đaci, u požaru su ostali i bez đačkih knjižica.

- Izleteli smo odmah da spašavamo šta se spasiti može,najvažnije je da sam spasio decu-posvedočio je za "Novosti" Marko Dubovac.

Porodica Gašić iz Gornjih Vratara kod Aleksandrovca je prošle jeseni u požaru izgubila kompletnu poljoprivrednu mehanizaciju.Kratak spoj na instalacijama,iako su bile nove, spominjao se kao najverovatniji uzrok požara.

BONUS VIDEO: VATRENA STIHIJA NA KARABURMI - Vatrogasci požar gasili dva sata, četiri porodice ostale bez doma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju