GORI VELIKI BAGER U KOLUBARI: Incident u RB Kolubara u Lazarevcu na kopu Tamnava Zapadno polje(VIDEO)

Novosti online

11. 01. 2022. u 00:06 >> 02:36

ZAPALIO se veliki bager koji odlaže zemlju u okviru Rudarskog basena Kolubara na površinskom kopu "Tamnava Zapadno polje", večeras oko 22.30 sati.

ГОРИ ВЕЛИКИ БАГЕР У КОЛУБАРИ: Инцидент у РБ Колубара у Лазаревцу на копу Тамнава Западно поље(ВИДЕО)

Foto printskrin Sputnjik Srbija

Kako javljaju radnici sa lica mesta, ne postoji pristupni put bageru, pa vatrogasne ekipe ne mogu da priđu, kako bi lokalizovale požar.

Kako prenose mediji, pozivajući se na izjave radnika, do požara je došlo kada se zapalila jedna rolna, a zatim je vatra zahvatila traku i proširila se po celom objektu.

Ovaj bager je važan u procesu proizvodnje uglja, a reč je o najvećem odlagaču na zapadnom polju "Tamnave", najmlađeg površinskog kopa koji se nalazi u sklopu Rudarskog basena "Kolubara".

Ovo je šesta havarija u poslednje vreme u EPS-u. 

Šta je tačan uzrok požara trebalo bi da utvrdi istraga.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

PREDAO SE OSUMNJIČENI ZA NESREĆU U RUZVELTOVOJ: Autom se zakucao u stanicu, povredio nekoliko osoba i pobegao