TERMO DRONOM TRAŽE POVREĐENE I PREŽIVELE: Oglasio se MUP o eksploziji u Leštanima – u magacinu bilo 500 raketa (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2021. u 17:40

VATROGASCI spasioci su stabilizovali situaciju, obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni u ekspolziji koja se dogodila danas u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane.

ТЕРМО ДРОНОМ ТРАЖЕ ПОВРЕЂЕНЕ И ПРЕЖИВЕЛЕ: Огласио се МУП о експлозији у Лештанима – у магацину било 500 ракета (ФОТО)

Foto: M.Anđela

Kako je rekao komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović, vatrogasci spasioci su spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju koja se danas dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, uspeli su da stabilziju i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 povređeno - izjavio je ranije danas Majstorović.

Na mestu nesreće bilo je 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

BONUS VIDEO - NOVOSTI NA MESTU EKSPLOZIJE: Opasnost od novih detonacija, čeka se dolazak jos vatrogasnih vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)