BLOKIRAN PRILAZ FABRICI "EDEPRO": Hitna pomoć juri ka mestu eksplozije, jake policijske snage formirale kordon (FOTO/VIDEO)

S. Vidačković

23. 11. 2021. u 15:21

PRILAZ fabrici protivgradnih raketa je blokiran jakim policijskim snagama. Saobraćaj se preusmerava na druge pravce.

БЛОКИРАН ПРИЛАЗ ФАБРИЦИ ЕДЕПРО: Хитна помоћ јури ка месту експлозије, јаке полицијске снаге формирале кордон (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Vidačković

Dva vozila Hitne pomoći su odjurila u pravcu fabrike.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u 14 sati u fabrici raketnog goriva firme "Edepro" u Leštanima.

Kako prenose mediji, u trenutku eksplozije u smeni je navodno bilo oko 100 radnika, čija je sudbina zasad nepoznata.

Mestu nesreće trenutno je nemoguće prići, a na lice mesta upućene su spasilačke ekipe.

Podsećamo, 2008. godine se desila eksplozija u pogonu za proizvodnju goriva za protivgradne rakete fabrike "Edepro" kod Leštana, i tom prilikom su povređena trojica radnika.

Kako je tada objašnjeno u MUP-u, eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za mešanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Novi snimak eksplozije u fabrici protivgradnih raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)