KOJI SU UZROCI EKSPLOZIJA U "SLOBODI"? U toku veštačenja, zaposleni još nisu počeli da rade

V. I.

25. 06. 2021. u 14:21

JOŠ nije poznato šta su uzroci dva akcidenta koja su dogodila u vojnoj Kompaniji “Sloboda”, i to u roku od samo dve nedelje, prvi kada je eksplodirao magacin pun municije i drugi u kome je u vazduh odletelo skladište baruta.

КОЈИ СУ УЗРОЦИ ЕКСПЛОЗИЈА У СЛОБОДИ? У току вештачења, запослени још нису почели да раде

Foto V. Ilić

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku Vladimir Perišić naveo je da se, povodom prve eksplozije i požara u ovom vojnom preduzeću koji su se dogodili 4. juna, intezivno preduzimaju radnje na utvrđivanju svih okolnosti i razloga događaja.

U tom smislu stručna lica nadležnih državnih organa uz koordinaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije obavljaju temeljnu pretragu lica mesta, odnosno prostora u okviru koga se mogu pronaći informacije značajne za razjašnjenje konkretnog slučaja.

Naredbom ovog tužilaštva određeno je preduzimanje dokazne radnje veštačenja koje je povereno Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku iz Beograda i od strane veštaka u više navrata su obavljane radnje u okviru veštačenja, s tim što je dinamika istih vezana za bezbednosne uslove pristupa mestu kritičnog događaja – saopštio je Perišić, naglašavajući da će “svi zvanični podaci i nesporno utvrđene činjenice biti blagovremeno prezentovani javnosti”.

Peršić je, kako su “Novosti” već pisale, naveo i da će i za drugi akcident biti angažovani svi neophodni resursi nadležnih državnih organa i službi radi pronalaženja, obezbeđenja i opisivanja tragova na licu mesta, te da će se izvršiti sva neophodna merenja i snimanja, sačiniti odgovarajuće skice i uzeti svi neophodni uzorci radi odgovarajućih stručnih analiza.

Radnici “Slobode” još se nisu počeli da rade, u krugu fabrike se, nezvanično saznajemo, radi na raščišćavanju i saniranju posledica od snažne detonacije od koje su vidna oštećenja na gotovo svim obejktima unutar fabrike, najviše u vidu popucalih stakala na prozorima i oštećenih vrata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)