NEMA VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA I DROGE: Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

J. S.

17. 06. 2024. u 14:52

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna 2024. godine, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravLjanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

НЕМА ВОЖЊЕ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА И ДРОГЕ: Међународна акција појачане контроле саобраћаја

D.N.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemLji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine, iskLjučila iz saobraćaja više od 20.000 vozača zbog upravLjanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.500 vozača zbog upravLjanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 4.000 vozača zatečeno je da upravLja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiLjada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravLjaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...