KUPOVALE BUREK KADA JE DETE PALO: Posle pogibije dečaka (14) u Bečeju, i „čuvarke“ ostaju u pritvoru

Lj.P.

27. 09. 2023. u 20:43

VIŠI sud u Zrenjaninu, kao neosnovane, odbio je žalbe na određuvanje pritvora Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta i njenoj rođaki Lj.P. (49) iz Banjaluke, osumnjičenim za napuštanje nemoćnog lica.

КУПОВАЛЕ БУРЕК КАДА ЈЕ ДЕТЕ ПАЛО: После погибије дечака (14) у Бечеју, и „чуварке“ остају у притвору

FOTO:Lj.P.

Prethodno je isti sud, kao nedozvoljenu, odbio i žalbu M.L. (60) iz Bečeja, starateljki 14-godišnjeg dečaka koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju.

Sve tri se sumnjiče za napuštanje nemoćnog lica, a posle hapšenja i saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak im nije odredio pritvor, već im je im je izrečena mera zabrane međusobnog komuniciranja i sastajanja, kao i sa još tri svedoka, koji treba da budu saslušani. Stranoj državljani Lj.P. oduzet je pasoš i zabranjeno joj je da napusti Srbiju do okončanja postupka. Bečejsko Osnovno javno tužilaštvo se, međutim, žalilo, pa je ta prvobitna odluka preinačena, odnosno „završile“ su pritvoru. Sve tri su se, međutim, žalile ali su žalbe odbijene, pa im je ipak, određen pritvor.

Prilikom saslušanja u bečejskom osnovnom tužilaštvu, osumnjičene su iznele svoju odbranu, a prema nezvaničnim saznanjima, hraniteljka četrnaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama, kazala je da je tog dana krenula na odmor, na more, i da je brigu o dečaku poverila Z.K. koja joj je rođaka. O odlasku na odmor je, kako je ispričala, usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju.

Osumnjičene Z.K. i njena gošća Lj.P., bile su u stanu, a onda su u jednom momentu obe otišle da kupe burek, a dečak, sa ozbiljnim mentalnim smetnjama, ostao je sam bez nadzora. One su, kako saznajemo, u svoju odbranu rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata.

PLATILA 25.000 DINARA?!

HRANITELjKA M.L. je, kako saznajemo, Z.K. koju je angažovala da čuva njenog 14-godišnjeg štićenika dok je ona na odmoru, za tu uslugu, navodno, platila oko 25.000 dinara.

Zbog tragedije četrnaestogodišnjaka, Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, uradio je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sačinio izveštaj o uočenim propustima i nepravilnostima.

Izveštaj je, kako nam je rečeno u ovom Sekreterijatu, prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, koje na osnovu svih prikupljenih dokaza sprovodi istražni postupak. Nova saznanja do kojih je Pokrajinski sekreterijat došao, zbog toka istrage, nisu u mogućnosti da predoče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave