„NOVOSTI“ SAZNAJU - NOVE BEZBEDNOSNE MERE NA "PUTU SMRTI": Tri lica iz Kruševca poginula su ovde krajem juna

S.BABOVIĆ

07. 07. 2023. u 12:23

TRI lica poginula su krajem juna u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se na putu Kruševac-Brus dogodila u mestu Mudrakovac, a prema saznanjima „Novosti“, upravo su donete nove mere koje bi trebalo da spreče ovakve tragedije.

„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ - НОВЕ БЕЗБЕДНОСНЕ МЕРЕ НА ПУТУ СМРТИ: Три лица из Крушевца погинула су овде крајем јуна

FOTO: Privatna arhiva

Zbog pogibije M. M. (29), A. M. (28) i A. P. (62), koji su se našli u „ford fokusu“ pri direktnom sudaru sa „audijem“, za čijim je volanom bio Župljanin I. S. (20), meštani su se okupili prošle nedelje na putu i apelovali da se poveća bezbednost u saobraćaju.

U utorak se odigrao sastanak predstavnika MZ Mudrakovac sa gradskim rukovodstvom i rukovodstvom PU Kruševac, predočeno je „Novostima“ u Gradskoj upravi.

Na hitnoj sednici Saveza za bezbednost saobraćaja doneti su zaključci da kruševačka policija pojačano kontroliše brzinu kretanja motornih vozila, da se postavi uređaj za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja, da se organizuje sastanak sa predstavnicima JP Putevi Srbija (upravljač deonice na državnom putu IB reda br. 38, van naselja) i da se na LED displeju, koji se nalazi na portalu pored postojećih natpisa, dodaju i natpisi: „Uspori“ i „Važeće ograničenje brzine - 60 km/h“).

- Uputiti dopis inspekciji za puteve kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti u cilju povećanja preglednosti u zoni raskrsnice Ulice Gašine sa ulicom Bruski put i u zoni raskrsnice Ulice neznanog junaka sa ulicom Bruski put - glasi jedan od zaključaka u koje su „Novosti“ imale uvid.

Očekuje se, između ostalog, i da JP Putevi Srbije, kako je to regulisano Zakonom o putevima, na osnovu policijskog izveštaja o saobraćajnoj nesreći, obezbedi nezavisnu ocenu doprinosa javnog puta nastanku, odnosno posledicama nesreće.

Saobraćajnu nesreću istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu. Policija u Kruševcu uhapsila je I. S. iz Aleksandrovca, vozača „audija“, zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom, posle čega je udario u „ford fokus“, koji je skretao.

Nažalost, ovo nije jedina nesreća sa smrtnim ishodom koja se dogodila na ovom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)