NATERALI SU GA DA NAS POZOVE: Otac kidnapovanog mladića iz Sremske Kamenice za „Novosti“ o otmici sina

Lj.P.

06. 02. 2023. u 13:54

DOBRO je da se sve na kraju završilo kako treba, i da je policija uspela da spase našeg sina! Svima će nam sada trebati vremena da se od svega preživljenog oporavimo i nastavimo koliko-toliko normalno da živimo.

НАТЕРАЛИ СУ ГА ДА НАС ПОЗОВЕ: Отац киднапованог младића из Сремске Каменице за „Новости“ о отмици сина

D.N.

Dan nakon što je policija iz ruku otmičara istrgla osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice, ovo za „Novosti“ kaže otac mladića, koga su četvorica otela u noći između subote i nedelje, i za njegov život tražili otkup.

- Kada nas je sin po nalogu otmičara pozvao i rekao da je otet, i da moramo da damo 200.000 evra kako bi nam ga vratili, u prvi mah nismo znali šta nas je snašlo, a onda smo odlučili da o svemu obavestimo policiju – još vidno uznemiren priča nam otac. - Ispostavilo se da smo dobro uradili. Postupali smo po njihovim savetima, i zaista su se poneli profesionalno i ljudski, i ponašali su se kao da je reč o njihovom detetu. Zahvalni smo im na svemu što su učinili i što su nam vratili dete.

Prema očevim rečima, osamnaestogodišnjak je kidnapovan bukvalno na ulici, u okolini kuće, po povratku sa rođendana. Otmičari su ga opkolili i strpali u gepek automobila i odvezli se odatle.

U nedelju oko podne, policija je u naselju Klisa, kod gradske deponije, pronašla otetog mladića i četvoricu osumnjičenih. Osamnaestogodišnjak je nađen u gepeku, srećom, nepovređen.

Tu su uhapšena trojica dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada M. R., S. B. Đ. i G. B., a sa njima i maloletni sedamnaestogdišnjak. Maloletniku je posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

- Maloletniku od 17 godina zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo otmica, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana – kazala je Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda. - Ova mera izrečena mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Trojica dvadesetogodišnjaka će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!