PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO ULIČNOG SVIRAČA U NOVOM SADU: Ostaje u pritvoru do 21. maja

Lj. P.

10. 05. 2022. u 08:50

PROTIV ŽARKA R. (21) iz Žablja, osumnjičenog za ubistvo poznatog novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), podignuta je optužnica, ali još nije postala pravosnažna.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО УЛИЧНОГ СВИРАЧА У НОВОМ САДУ: Остаје у притвору до 21. маја

Printsrin Jutjub

Njemu je, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu, ponovo produžen pritvor koji može trajati do 21. maja. Posle hapšenja pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Novosađanima omiljeni ulični svirač pronađen je 9. februara u zoru u lokvi krvi bez svesti na pločniku u Kosovskoj ulici ispred zgrade sa brojem 7a, nedaleko od Riblje pijace.

Slučajni prolaznik je pozvao hitnu pomoć, ali je Bleki ubrzo po prijemu u Urgentni centar preminuo. Nesrećnom čoveku, nažalost, nije bilo spasa, a ustanovljeno je da je imao prelom lobanje i rebara.

Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, policija je pronašla i uhapsila Žarka R. iz Žablja.

On je, kako saznajemo, posle hapšenja priznao da je tukao nesrećnog čoveka, jer je navodno bio besan što mu je ovaj, kada je od njega tražio novac, dao samo 390 dinara, koliko je imao u džepu. To je Žarka R., navodno, razbesnelo i nasrnuo je na uličnog svirača udarajući ga rukama i nogama.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv dvadesetjednogodišnjaka iz Žablja, koji se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina ili doživotni zatvor. Kako su naveli u VJT, on se tereti da je pomenutog dana, pri izvršenju razbojništva, na svirep način lišio života Kostića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024