ČETVORICA SRBA UHAPŠENA U ŠVAJCARSKOJ: Osumnjičeni za prodaju 9.000 lažnih potvrda o vakcinisanju!

Novosti onlajn

29. 01. 2022. u 09:46

ČETVORICA Srba, zajedno sa još jednim Hrvatom, Iračaninom i još četvoricom Švajcaraca starosti od 20 do 30 godina, uhapšeni su u Švajcarskoj zbog sumnje da su prodavali lažne potvrde o vakcinisanju protiv kovida-19.

ЧЕТВОРИЦА СРБА УХАПШЕНА У ШВАЈЦАРСКОЈ: Осумњичени за продају 9.000 лажних потврда о вакцинисању!

Foto: EPA

Kako navode švajcarski mediji sumnja se da su oni prodali preko 9.000 potvrda i tom prilikom zaradili nekoliko miliona franaka, jer se pretpostavlja da su kupci potvrda plaćali između 300 i 800 franaka.

Naime, Javno tužilaštvo kantona Sent Galena sprovodi opsežne krivične istrage, protiv osumnjičenih za koje se navodi da su neki od njih radili u centrima za testiranje i prodavali svoje podatke za prijavu da bi dobili sertifikate o vakcinaciji. Brojevi na potvrdama o vakcinaciji doveli su do ljudi koji su radili u test centru, ali ne i u centru za vakcinaciju.

- Ovako su istražitelji saznali za falsifikatore. Dok se u decembru prošle godine još pričalo o oko 6.000 nelegalno izdatih potvrda o vakcinaciji, javni tužilac Sent Galena je u četvrtak korigovao broj naviše: Sprovodili su opsežne istrage u vezi sa preko 9.000 nelegalno proizvedenih potvrda o Covid 19. To uključuje oko 8.000 potvrda o vakcinaciji, ali i one koji su se oporavili i pojedinačne potvrde o testiranju - navode na portalu Tagblat.

Prema njihovom pisanju do sada je uhapšeno deset osoba

- To su četiri Švajcarca, tri Srbina, jedan Iračanin, jedan Srbin i jedan Hrvat; svi rođeni od 1992. do 2002. godine. Državno tužilaštvo podnelo je zahtev za određivanje istražnog zatvora protiv sedam lica. Tri osobe su i dalje u pritvoru- rekao je odgovorni prvi javni tužilac Kristof Il i dodao da je bilo i više od deset pretresa kuća. Neki od optuženih su zaposleni u različitim centrima za testiranje za koje se navodi da su zloupotrebili svoje poslovne naloge za kreiranje sertifikata o kovid-19.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

STRAVIČNA NESREĆA KOD PUMPE "ZMAJ": Muškarca udario autobus, telo i dalje leži nasred auto-puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima