NEDOZVOLJENO PRELAZILI GRANICU I KRIJUMČARILI LJUDE: Velika akcija policije u Zaječaru

Novosti online

14. 09. 2021. u 15:29

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

НЕДОЗВОЉЕНО ПРЕЛАЗИЛИ ГРАНИЦУ И КРИЈУМЧАРИЛИ ЉУДЕ: Велика акција полиције у Зајечару

FOTO: D.Novković

Uhapšeni su D. T. (1978), M. M. (1978), P. P. (1988), V. T. (2002), M. P. (1988), R. S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T., terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba zasad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: AKCIJA "PLANTAŽA 2012": Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)