"NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšen još jedan saradnik Velje Nevolje!

Novosti online

17. 07. 2021. u 17:54

PRIPADNICI Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su danas uhapsili još jednog bliskog saradnika grupe Velje Nevolje, inače bivšeg vođu navijača FK Rad.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ухапшен још један сарадник Веље Невоље!

Foto: D. Milovanović/Printscreen

U pitanju je Bojan Hrvatin.

Hrvatin je 7. juna 2011. pred Višim sudom u Beogradu na ponovljenom suđenju osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Ipak, u martu 2012. godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je prepolovio kaznu Hrvatinu sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti.

Apelacioni sud je tada, u odluci o smanjenju kazne, naveo da će i kazna od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na Hrvatina da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela.

U obrazloženju odluke koja je tada objavljena na sajtu suda navodi se i da je Apelacioni sud imao u vidu da 2na strani okrivljenog nije bilo otežavajućih okolnosti".

Četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači Voždovca, a Hrvatin je Majića ubio sa tri uboda nožem.

Inače, tridesetak pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ispitano je pre nekoliko dana u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog sumnje da su počinili najmanje pet ubistava.

Prema saznanjima "Novosti", predočene su im čak i fotografije, pronađene u zaštićenoj aplikaciji "Skaj", na kojima su zabeležena ubistva, komadanja tela, odsecanje glave i udova... Neki od osumnjičenih posle ovakvih jezivih prizora čak su i povraćali u sudnici, u kojoj ih je ispitivao tužilac.

Predočavanje dokaza svakome od osumnjičenih trajalo je gotovo celog dana. Iznošenju odbrane prisustvovali su i njihovi branioci. Pojedini pripadnici ove ekipe, međutim, nisu uopšte mogli da gledaju fotografije zbog monstruoznih prizora.

- Jeziva svedočanstva o ubijanju i masakriranju ljudi dobijena su, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći - naveo je sagovornik "Novosti" blizak istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)