NA SLOBODI SAMO 15 MINUTA Bio je najveštiji džeparoš, a onda je postao Maler

Novosti online

15. 06. 2021. u 21:00

VEĆINA nekadašnjih žestokih momaka beogradskog asfalta osamdesetih godina, koji su kasnije surovo ubijeni, počinjala je sa džeparenjem.

НА СЛОБОДИ САМО 15 МИНУТА Био је највештији џепарош, а онда је постао Малер

Foto: Printscreen

Ispalo je da je svima njima "džep" bio neka odskočna daska za dalje pohode u inostranstvu. Po mišljenju mnogih upućenih u dešavanja u beogradskom podzemlju, najbolji džeparoš koji je radio u Beogradu bio je Dorćolac Iso Lero Džamba, koji je misteriozno nestao devedesetih godina i dalje se ništa ne zna ništa o njemu.

Njegovi poznanici su, uvek u šali, pričali koliki je maler bio ovaj Dorćolac, čiji je brat bio pokojni pevač Džej Ramadanovski, sa kojim je prošpartao Evropu. Čak su mu nadimku Džamba dodali i Maler.

Dve pesme za Džeja

DžEJ Ramadanovski je u jednom intervju izjavio je da je Džamba napisao tekstove dve pesme koje je on kasnije snimio i objavio.

Radi se o pesmama "Teško je živeti" sa Džejovog albuma "Zar ja da ti brišem suze", a na sledećem je bila i „To je žena mojih snova“.

I priča ide ovako. Izašao Džamba iz Centralnog zatvora u kome je bio nekoliko meseci zbog istrage o nekoliko sitnih krađa. Krenuo je nizbrdno niz Bačvansku ulicu ka autobuskoj stanici da bi uhvati autobus za Dorćol. Došla je "tridesetjedinica" i Džamba je ušao. Ali, đavo mu nije dao mira. Želeo je da proveri da li prsti rade, da nije zaboravio zanat. Tako je krenuo da odžepari jednog putnika.

Naravno, pođe rukom ka džepu i uzme novčanik. Međutim, sve bi se po njega i dobro završilo da ga po izlasku iz zatvora sve vreme nije pratio policijski inspektor u civilu, koji ga je odmah po obavljenom džeparenju uhapsio u autobusu. I odveo je Džambu u policijsku stanicu, a zatim posle provedenih petnaestak minuta na slobodi, opet u CZ.

Džamba je kasnije "stasao" u jednog od najsrčanijih kriminalaca Beograda. Nije prezao ni od čega niti se plašio bilo koga. Poslednji put je viđen 23. septembra 1992. godine u kockarnici Željka Ražnatovića Arkana u "Beograđanci". Sukobio se sa obezbeđenjem i potom mu se gubi svaki trag. Ni danas se ne zna njegova sudbina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)