LEZI DOLE, POLICIJA! Pet neverovatnih hapšenja dilera u akciji "Gnev" (VIDEO)

Novosti online

29. 05. 2021. u 14:27

AKCIJU "Gnev" policija je pokrenula je protiv dilera svih fela. Ova, dosad najveća akcija protiv trgovaca narkoticima, dala je neverovatne rezultate i razbijene su mnoge narkomreže.

ЛЕЗИ ДОЛЕ, ПОЛИЦИЈА! Пет невероватних хапшења дилера у акцији Гнев (ВИДЕО)

Foto: MUP

Pod parolom da nema zaštićenih policija je izvela hapšenja od Subotice, preko Novog Sada, Beograda, Aranđelovca pa sve do krajnjeg zapada i istoka Srbije. Pored velike količine narkotika zaplenjeno je i oružje, lažna dokumenta, novac od ilegalne trgovine...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policijska akcija "Gnev" trajnog karaktera i da je njen zadatak da svima onima koji su bezbednosno interesantni jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

- Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje su svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice - naglasio je Vulin.

Najveća zverka

Najveća zaplena u okviru "Gneva" izvedena je u Aranđelovcu. Policija je 8. novembra prošle godine upala u hangar kraj Aranđelovca i pronašla 628 kilograma skanka. Ukupno je uhapšeno devet osoba.

Vođa grupe bio je D. Đ. (54). On je skank nabavljao iz Albanije. U početku je narkotike prodavao po Šumadiji, ali je kasnije razvio mrežu i po evropskim državama.

"Biznis" iz vikendice

Beograđanin Z. P. (57) napravio je laboratoriju za uzgoj marihuane.

Pogon je otkriven marta meseca u vikendici i pomoćnom objektu u okolini Bajine Bašte.

Munjevita akcija

U holivudskoj akciji policija Sremske Mitrovice 28. aprila uhapsila je M. B. (32) i N. S. (45) i zaplenila 432.2 grama kokaina, kanabisovo ulje i oružje. Droga i oružje bili su sakriveni u šumi kod Vrdnika, dok su u stanu osumnjičenih muškaraca nađene i lažne legitimacije MUP-a.

Inspektori su pretresli stan u Novom Sadu, stan u Vrdniku i štek u vrdničkoj šumi. Upravo u šumi pronađen je kokain, 13 špriceva i 30 flaša kanabisovog ulja. Pronađena je i 131.000 dinara i 4.160 evra.

Bačka laboratorija droge

U ilegalnoj laboratoriji u Gakovu krajem marta zaplenjeno su 2.176 biljaka marihuane, oprema za proizvodnju i suplementi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet narkotika uhapšeni su D. B. (36), S. B. (26) i D. D. (31) koji su privredeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Bunker na točkovima

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su u Beogradu oko 38 kilograma marihuane i uhapsili B. B. (1975) pod sumnjom da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pregledom automobila "nisan" koji je tokom marta vozio osumnjičeni, otkriveni su specijalno izrađeni bunkeri u kojima je pronađeno 86 paketa marihuane, ukupne težine oko 38 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024