DEČAK (5) UPAO U BUNAR PRE TRI DANA: Fotografije sa lica mesta - drama u Maroku, akcija spasavanja i dalje traje (FOTO)

Novosti onlajn

04. 02. 2022. u 12:55

NAPORI za spasavanje dečaka u Maroku koji je upao u bunar za vodu u blizini grada Šefšauen nastavljeni su i tokom noći.

ДЕЧАК (5) УПАО У БУНАР ПРЕ ТРИ ДАНА: Фотографије са лица места - драма у Мароку, акција спасавања и даље траје (ФОТО)

Foto: Tanju7g/AP

Petogodišnji dečak, kog su lokalni mediji identifikovali kao Rajana, navodno se igrao u blizini bunara u severnom gradu Tamrout, oko 100 kilometara dalje od Šefšauena.

Veruje se da je Rajan pao u bunar dubok 32 metra kroz uzak otvor, prenosi Bi-Bi-Si, a akcija spasavanja traje od utorka uveče.

Slike sa lica mesta prikazuju pet buldožera koji kopaju veliku površinu paralelno sa spoljnim oknom bunara kako bi pokušali da zaobiđu usku strukturu.

Do četvrtka uveče spasioci su uspeli da iskopaju 24 metra, ali im je ostalo još oko šest metara kako bi stigli do dečaka.

Ovo je navodno sada jedini način na koji spasioci mogu da dođu do dečaka.

Međutim, vlasti su i dalje zabrinute da bi svako ometanje bunara moglo slučajno da povredi petogodišnjaka izazivanjem klizišta.

Hiljade Marokanaca je na društvenim mrežama izrazilo saosećanje sa dečakom i moli se da bude spasen što pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!