ČADEŽ NAKON POTPISIVANJA SPORAZUMA: Veoma dobar sporazum - obezbeđuje stvaranje pravog ekonomskog prostora

Tanjug

04. 09. 2020. u 18:38

SPORAZUM koji je danas potpisan između Beograda i Prištine u Beloj kući nudi novi odnos međusobne privredne saradnje, stvaranje pravog ekonomskog prostora u kojem mogu svi da profitiraju, slobodan protok roba, ljudi i kapitala, kao i direktnu podršku privatnom sektoru i otvaranje novih radnih mesta.

ЧАДЕЖ НАКОН ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА: Веома добар споразум - обезбеђује стварање правог економског простора

Foto: Tanjug

To je za Tanjug nakon potpisivanja sporazuma izjavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež koji je dodao da ovim sporazumom Vašington pruža veliku finansijsku i tehničku pomoć Beogradu i Prištini.

- Što se privrede između Beograda i Prištine tiče, ovo je veoma dobar sporazum - ocenio je Čadež i dodao da se kroz niz različitih američkih fondova sporazumom nudi direktna pomoć i podrška za otvaranje novih radnih mesta, stvaranje novog privrednog ambijenta i dovođenje novih investicija iz SAD i EU.

Čadež ističe da se sporazumom širi i zona "mini-Šengena", te dodaje da će se svi problemi koji su do sada postojali u međusobnoj trgovini od sada lakše prevazilaziti.

Predsednik PKS naglašava da je privreda imala mnogo problema i navodi da od sada više neće na administrativnim prelazima biti redova kamiona i da će biti olakšan protok ne samo roba, već i ljudi.

- S druge strane, imate otvaranje kancelarije Američkog razvojnog fonda koji će direktno pomagati i biti u direktnoj komunikaciji sa onima koji realizuju projekte, kako one infrastrukturne, tako i one za podršku privrednom sektoru - rekao je Čadež.

Dodaje da će ta kancelarija biti otvorena kako bi se plasman tehničke i finansijske pomoći što bržei i bolje realizovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu