GONDOLA IDE NA PROBU: Testiranje počinje, prvi putnici voziće se za 45 dana

N. J.

18. 08. 2020. u 11:00

ZAVRŠENA je izgradnja najduže panoramske gondole na svetu.

ГОНДОЛА ИДЕ НА ПРОБУ: Тестирање почиње, први путници возиће се за 45 дана

V.N.

Jedinstvena atrakcija u ovom delu Evrope biće puštena u probni rad u sredu, 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje, a investicija vredna 13 miliona evra finansirana u potpunosti iz kase Opštine Čajetina, višestruko će uvećati prihode hotelijera, ugostitelja, vlasnika apartmana i "armije" Zlatiboraca koji se bave turizmom na najposećenijoj srpskoj planini.

"Gold gondola" povezuje turističko središte Zlatibora i skijalište "Tornik", vazdušna trasa je duga devet kilometara, gondola ima 55 modernih kabina sa po 10 mesta u svakoj, prostor za transport skijaške opreme i bicikala.

Pre skoro šest godina, "Večernje novosti" prve su objavile vest da će na Zlatiboru biti izgrađena najduža panoramska gondola na svetu. Od tada do danas, uz brojne opstrukcije, ali i uz pomoć meštana, najveći razvojni projekat u srpskom turizmu doveden je do kraja.

- Potrebno je još uraditi kompleksna testiranja, urediti lokacije na stanicama. Ovi poslovi trajaće 45 dana, tek tada će gondola primiti prve putnike - kaže Bojana Božanić, direktor JP "Gold gondola Zlatibor" - Mi smo uvereni da će ovaj projekat Zlatibor uvrstiti u prestižna evropska turistička odredišta.

Obnavljanje skijališta "Tornik", svojevremeno je udesetostručilo prihode Zlatiboraca. Očekuje se da će puštanje u rad gondole imati još veći ekonomski efekat.

U PLANU JOŠ JEDNA ŽIČARA

DOK pripremaju gondolu za prve putnike, u Opštini Čajetina planiraju sledeću veliku investiciju. U planu je izgradnja nove gondole od Ribničkog jezera do vrha Čigote, ova trasa biće dugačka 4,5 kilometara i otvoriće mogućnosti za stvaranje još jednog skijaškog i sportsko-rekreativnog centra na Zlatiboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)