RAD OD KUĆE PRODUKTIVNIJI I BEZ STRESA: Nemačka studija pokazala da zaposlenima prija posao van kancelarije

J. Ž. S.

22. 07. 2020. u 17:14

RAD od kuće tokom korona krize većina radnika smatra pozitivnim, pokazala je jedna nemačka studija, koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK uradio institut Forca i IGES.

РАД ОД КУЋЕ ПРОДУКТИВНИЈИ И БЕЗ СТРЕСА: Немачка студија показала да запосленима прија посао ван канцеларије

Foto: Depositphotos

Ocena je da se zaposleni ređe nalaze pod stresom i produktivniji su. Pre pandemije pod stresom je bilo 21 odsto ljudi, a sada oko 15 procenata.Među onima koji rade od kuće, čak 56 odsto je naglasilo da su sada produktivniji, nego dok su radili u kancelariji. Takođe, dve tećine ispitanika kaže da su na ovaj način bolje uskladili rad i roditeljstvo, a za njih je i pozitivan pomak taj što ne gube vreme na put do posla. Zbog toga je 77 procenata istaklo da bi ovakav vid rada trebalo ostaviti i posle korone.

Međutim, postoje i negativni aspekti, tvrde autori studije, a to je pre svega nemogućnost da se napravi jasno odvajanje privatnog i poslovnog života i to posebno među zaposlenima od 18 do 29 godina. Za tri četvrtine ispitanika negativno je i sto se ne viđaju redovno sa kolegama.

Vladajuća Socijaldemokratska partija Nemačke najavila je i da će uskoro pokrenuti inicijativu da se zakonski reguliše rad od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)