VUČIĆ NA PITANJE "NOVOSTI": BiH je jedna od najvažnijih izvoznih destinacija Srbije - to je za nas strašno važno tržište

Novosti online

16. 04. 2024. u 12:30

BUKVALNO sve izvozimo u BiH, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje "Novosti" o tome koji su proizvodi najtraženiji na ovom tržištu, a koje je Srbija izvozila u Bosnu.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: БиХ је једна од најважнијих извозних дестинација Србије - то је за нас страшно важно тржиште

Foto: Novosti

- Veliki broj. Republika Srpska i cela BiH. Bukvalno sve izvozimo u Bosnu. BiH je jedna od najvažnijih izvoznih destinacija Srbije. Kao i u Hrvatskoj. To je za nas strašno važno tržište. I mi od njih uzimamo i mnogo sirovina i mnogo drugih proizvoda. Neverovatno koliki je značaj Bosne i Hercegovine za nas. Nekada je BiH bila i treći partner kada su Italijani i Rusi bili prvi i drugi. Sada imamo Nemce, Kineze, pa Italijane, pa više zemalja EU, BiH je na osmom mestu, ali za nas veoma značajna i u regionu verovatno najznačajnija - rekao je Vučić.

- Tek je potrebno da dođe taj novac iz plana rasta za Balkan EU. Tek je potrebno da ljudi osete blagodeti. Iako ja mislim da je to dobra vest za Srbiju, ovo što je najavio komesar Varhelji - kazao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?