VAŠINGTON UKINUO SANKCIJE: Evropska filijala ruske „VTB banke“ ponovo može da posluje sa Amerikom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 04. 2024. u 21:35

SJEDINjENE Američke Države ukinule su sankcije evropskoj podružnici ruske „VTB banke“, navodi se u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

ВАШИНГТОН УКИНУО САНКЦИЈЕ: Европска филијала руске „ВТБ банке“ поново може да послује са Америком

Foto Shutterstock

Kako se navodi, banci „VTB Jurop“, sa sedištem u Frankfurtu na Majni, koja se pojavljuje na spisku američkog Ministarstva pod još dva naziva („VTB bank Dojčland AG“ i „Ost-Vest Handelsbank AG“), uklonjena su američka ograničenja.

Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije banci 2022. godine, nakon početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Uvođenjem ovih ograničenja, američkim državljanima i pravnim licima bilo je zabranjeno poslovanje sa bankom i morali su da se prekinu svi ekonomski odnosi sa njima.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

I DALJE RASTEMO, UPRKOS KRIZI, A JAVNI DUG NAM JE POD KONTROLOM: Mali sa potpredsednicom regiona Evrope i Centralne Azije u Svetskoj banci