NASTAVLJA SE ENERGETSKA SANACIJA DOMAĆINSTAVA: Više para i za ekologiju

Tanjug

23. 10. 2023. u 14:56

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da je veliko interesovanje građana za mere energetske efikasnosti i da je u prethodne tri godine ovim merama sanirano 20.000 domaćinstava u Srbiji.

НАСТАВЉА СЕ ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА ДОМАЋИНСТАВА: Више пара и за екологију

Foto Z. Jovanović

Ona je na sednici Skupštine Srbije rekla da je cilj da ovim merama u narednih godinu, do godinu i po, bude obuhvaćeno oko 60.000 domaćinstava.

- Do sada je u ove mere uloženo 2,7 milijardi dinara, građani su to iskoristili i u svim opštinama koje su učestvovale skoro su svi radovi završeni. Na poslednjem javnom pozivu koji je sproveden u julu, opredeljeno je 1,9 milijardi dinara - rekla je ministarka.

Dodala je da je ovo samo prva faza utroška ukupnih 50 miliona dolara i da se uskoro, najverovatnije početkom sledeće godine, može očekivati novi javni poziv.

Ministarka je istakla da se radi i na saniranju zgrada od javnog značaja, za šta je u poslednje četiri nedelje potpisano više od 50 ugovora.

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je navela da su izdvajanja u budžetu za sledeću godinu za ekologiju veća nego ove godine i da se intenzivno radi na zelenoj infrastrukturi, kao i da će građani uskoro videti benefite te infrastrukture.

Prema njenim rečima sada se, između ostalog, radi na izgradnji 100 kilometara kanalizacione mreže, a uskoro će u osam jedinica lokalne samouprave početi gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)