NAJVEĆI IZAZOVI SU RAT I SKUP NOVAC: Vučić o problemima sa kojima se globalna ekonomija suočava

Tanjug

18. 10. 2023. u 08:45

PREDSEDNIK Srbije Alesandar Vučić rekao je da su ratovi najveći izazov sa kojim se globalna ekonomija suočava, a zatim i skup novac.

НАЈВЕЋИ ИЗАЗОВИ СУ РАТ И СКУП НОВАЦ: Вучић о проблемима са којима се глобална економија суочава

Foto: Printscreen

- Kada je skup novac i rat imate visoke kamatne stope, i problem za obrtna sredstva u industriji, građevinskoj industriji i svemu. Zato vam je Evropa gotovo pa u recesiji. Ukoliko se nastavi sukob Izrael i Palestina, biće još gore - ocenio je predsednik u vezi sa današnjim forumom na visokom nivou koji je posvećen globalnoj ekonomiji na kom će učestvovati.

Vučić je rekao da je sada potrebno da se obrati pažnja na rešavanje problema kao što je taj da je Bugarska podigla takse za ruski gas.

- Mi i Mađari smo juče reagovali zajedničkim saopštenjem, Siniša Mali je potpisao rešenje sa Sijartom, Orban i ja smo odobrili - čudne stvari se dešavaju, gas opet skače, nafta opet skače. U jednom danu posle Izrael - Palestina sukoba, dogovorili smo se da ne damo da dizel dalje ide naviše, bez obzira na to koliko mi to morali da platimo - rekao je predsednik.

On je istakao da su naše rezerve dizela na 65 dana i nafte 73 dana, rezerve gasa 700 miliona kubnih metara.

- Ali ako nam neko zavrne dotok gasa, onda smo opet u problemu. Ali bolje smo se spremili nego većina drugih. Imamo podatke koliko su njihovi skladišni kapaciteti u Evropi popunjeni, naši su u zemlji popunjeni 100 odsto i gotovo 100 odsto onoga što smo iznajmili u Mađarskoj - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!