MINISTARKA TANASKOVIĆ POSETILA PORODIČNO GAZDINSTVO: "Poljoprivrednici imaju mnoga pitanja, videćemo šta sve možemo da im pružimo"

Novosti online

19. 09. 2023. u 16:12

MINISTARKA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice David u mestu Skorenovac u opštini Kovin.

МИНИСТАРКА ТАНАСКОВИЋ ПОСЕТИЛА ПОРОДИЧНО ГАЗДИНСТВО: Пољопривредници имају многа питања, видећемо шта све можемо да им пружимо

FOTO: Novosti

Ministarka je obišla i mlad bračni par sa troje dece koji imaju manje poljoprivredno gazdinstvo, a takođe je veoma bitno da je više od 20 poljoprivrednika postavljalo pitanja i da su svi oni dobili adekvatne odgovore.

Porodica David i njen domaćin Adrian bavi se ratarstvom i stočarstvom. Uzgajaju pšenicu, kukuruz, soju i detelinu. Obrađuju oko 30 hektara zemlje od čega je u njihovom vlasništvu 20 hektara. Od stoke imaju bikove, svinje i sitnu živinu.

FOTO: Novosti

- Imam 20 hektara zemlje, deset u zakupu, radim vrtarstvo i radim sa bikovima, malo sejemo žito, malo kukuruz. Ove godine je dobar rod, kukuruza ima oko šest tona po lancu ili po hektaru devet tona - rekao je domaćin porodice David.

Na pitanje o tome da li planira da konkuriše za subvencije, Adrian je odgovorio da su njegovom gazdinstvu potrebni traktori i adekvatna mehanizacija zbog čega planira da proba da konkuriše.

- Teško je baviti se poljoprivredom, ali radimo. Treba da se radi, ali idemo dalje i to je to.

FOTO: Novosti

Ministarka je navela i da sastanak smatra veoma učinkovitim zato što svi zadovoljni odlaze sa njega.

- Ovde sam posetila porodicu u kojoj žive tri generacije poljoprivrednika na jednom mestu. Ovaj mladi poljoprivrednik se bavi pre svega ratarstvom, ali i stočarstvom. Ovo je stvarno pohvalna priča i videćemo šta je to što možemo kao država da uradimo da se njihovo stado eventualno obnovi, a proizvodnja nastavi - rekla je Tanasković.

FOTO: Novosti

Na pitanje o tome šta poljoprivrednike najviše interesuje, ministarka Tanasković je odgovorila kako ima više kategorija pitanja.

- Ne zanima ih samo mehanizacija, pitanja ima puno a ona se razlikuju od mesta do mesta. Ovde su pitanja i o poljoprivrednim penzijama, o otkupu mleka i ceni otkupa. Ja sam se iznenadila kad sam čula da je jedna mlekara spustila čak na 34 dinara cenu mleka - rekla je ona.

FOTO: Novosti

- Na poslednjem sastanku koji smo imali pre nekoliko meseci kada je stvarno bio problem sa viškovima mleka, mi smo definisali neku minimalnu cenu koja je u tom trenutku bila 40 dinara. Sada kada su se zalihe potrošile i kada je država toliko toga omogućila mlekara da bi izašli iz tog začaranog kruga zaliha u kom smo se u toku zime našli, ja dobijam informaciju s terena da neko i dalje ucenjivački otkupljuje mleko po ceni od 34 dinara. To je nešto čime ću se odmah danas pozabaviti - navela je ministarka.

FOTO: Novosti

Ministarka je izjavila kako će sva pitanja koja su danas otvorena nešto o čemu će tek početi i nastaviti da razgovaraju i u budućnosti.

BONUS VIDEO:

KARNEVAL U VRŠCU: Više od 600 veselih učesnika performansima razgalilo publiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu