VUČIĆ: Nijedan infrastrukturni projekat nije stao, kreće gradnja pruge Niš-Brestovac

Tanjug

08. 08. 2023. u 18:50

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji, uprkos veoma lošim finansijskim uslovima u svetu, nijedan putni i železnički projekat nije zaustavljen i najavio da ovih dana kreće izgradnja brze pruge na delu od Niša do Brestovca.

ВУЧИЋ: Ниједан инфраструктурни пројекат није стао, креће градња пруге Ниш-Брестовац

Foto: Printskrin

- Uskoro treba da potpišemo i ugovor za izgradnju autoputa od Bačkog brega do Kikinde - rekao je Vučić i dodao da je bilo planirano da se uradi autoput do Nakova, ali da će biti urađen do Srpske Crnje, graničnog prelaza sa Rumunijom.

Dodao je da će biti izgrađen i autoput od Beograda do Zrenjanina i da severni deo Srbije očekuje puno infrastrukturnih projekata.

Vučić je naglasio da će brzo biti završena i brza pruga od Novog Sada do Subotice i da će, kada Mađari budu završili svoj deo, moći da se stigne od Beograda do Budimpešte za samo dva sata i 40 minuta, a od Novog Sada do Budimpešte za dva sata i neki minut preko.

- Idemo i u izgradnju brze pruge prema Nišu i dalje, što je veoma važno za razvoj Niša i ovih dana, kreće i gradnja deonice Niš - Bredstovac od 23 kilometra, ali radićemo i prugu od Niša do Dimitrovgrada sa obilaznicom oko Niša - rekao je predsednik.

Naveo je da će se graditi i obilaznica oko Kragujevca i dodao da će država pomoći da se završi izgradnja Gradske tržnice u tom gradu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ U PRIJEDORU: Nikada neće reći da je to najveće etničko čišćenje na evropskom tlu od 1945.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?