EVO KAKO DA SE PRIJAVITE ZA POMOĆ DRŽAVE OD 10.000 DINARA PO DETETU: Ministar Mali objasnio - Potrebna su samo tri podatka

Novosti Onlajn

08. 06. 2023. u 18:16

MINISTAR finansija Siniša Mali je gostujući na vestima na televiziji Prva objasnio kako će funkcionisati sprovođenje nove finansijske mere po kojoj će majkama dece koja imaju do 16 godina u septembru biti isplaćena jednokratna pomoć od deset hiljada po detetu.

ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 10.000 ДИНАРА ПО ДЕТЕТУ: Министар Мали објаснио - Потребна су само три податка

Foto N. Fifić

- Prijava će se odvijati na portalu Uprave za trezor. Majke treba da unose broj lične karte i svoj matični broj, matični broj za svako dete i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena - rekao je ministar.

Mali je dodao da će sistem predvideti i način prijave za samohrane očeve. Primaocima novčane socijalne pomoći, pomoć će biti automatski isplaćena.

U vezi sa isplatom ove vrste pomoći biće doneto i odgovarajuće zakonsko rešenje, u kojem će biti definisani svi detalji oko prijave i isplate pomoći, kaže ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri