POČELI PREGOVORI O SLOBODNOJ TRGOVINI SA KOREJOM: Robna razmena će biti preko dve milijarde dolara

E.B.T.

20. 02. 2023. u 12:01

SRBIJA je danas započela pregovore o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom. Lane je ukupna robna razmena sa ovom zemljom iznosila 584,5 miliona dolara, što je povećanje od približno 19 odsto u odnosu na 2021. godinu.

ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ СА КОРЕЈОМ: Робна размена ће бити преко две милијарде долара

Ministarstvo trgovine

Ovo je  izjavio ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon današnjeg onlajn sastanka sa predstavinicima Ministarstva trgovine Republike Koreje.

- Očekujemo da će nakon zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini robna razmena da bude i preko dve milijarde dolara godišnje – kazao je Momirović. - Dovoljno je reći da je Mađarska uspela da privuče više od šest milijardi evra stranih direktnih investicija iz Koreje. To pokazuje koliki se potencijal skriva kada je reč o dodatnom unapređenju trgovinske razmene Srbije i ove zemlje.

Iako je otvoren veliki broj kompanija čiji su vlasnici iz Koreje, kako dodaje, očigledno je da je prostor u našoj trgovinskoj saradnji i investicijama mnogo širi i mnogo veći od postojećeg. On je istakao da je jedan od proriteta Ministarstva privlačenje investicija i razvoj trgovinskih odnosa, i da smatra da u našim ekonomskim ondosima sa Korejom leži neverovatna šansa. Momirović je podsetio da je u cilju privlačenja novih investicija, kao i otvaranja novih tržišta, Ministarstvo trgovine angažovano na pregovorima o sporazumima o slobodnoj trgovini i sa Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini