BROJ NEZAPOSLENIH U NEMAČKOJ STALNO RASTE: Očekuje se da će najveća ekonomija EU pasti u recesiju

Novosti online

02. 12. 2022. u 10:04

BROJ nezaposlenih u Nemačkoj skočio je u novembru za 17.000 na mesečnom nivou, na 2.540.000, prema podacima Savezne agencije za rad te zemlje.

БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ У НЕМАЧКОЈ СТАЛНО РАСТЕ: Очекује се да ће највећа економија ЕУ пасти у рецесију

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Statistike objavljene u sredu pokazuju da je stopa nezaposlenosti u zemlji porasla na 5,6% prošlog meseca sa 5,5% u oktobru. Analitičari nisu očekivali da će se cifra promeniti u odnosu na prethodni mesec.

 - Generalno gledano, tržište rada je stabilno - rekao je u saopštenju Danijel Tercenbah, koji je zadužen za regione u Saveznoj agenciji za rad.

 - Desezionisana nezaposlenost i nedovoljna zaposlenost su ponovo porasli i rad sa skraćenim radnim vremenom ponovo raste, ali zaposlenost značajno raste - dodao je on.

U izveštaju se ističe da je najveća stopa nezaposlenosti u zemlji zabeležena u Bremenu (10,4%) i Berlinu (8,9%), a najniža u Bavarskoj (3,3%).

Očekuje se da će najveća ekonomija EU, koja je pogođena energetskom krizom i rekordnom inflacijom, pasti u recesiju. Šef poslaničke grupe Slobodne demokratske partije (FDP) u Landtagu Severne Rajne-Vestfalije, Hening Hone, izjavio je prošle nedelje da bi nemački životni standard mogao da padne kao rezultat „potpunog neuspeha“ vladine energetske politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)