ZAFALILO I RADNIKA I AVIONA: Proteklog vikenda putnici "Er Srbije" čekali letove po nekoliko sati

S. B.

20. 06. 2022. u 07:23

PUTNICI "Er Srbije" ovog vikenda duže nego obično čekali su da otputuju iz Beograda. Veliki broj letova naše avio-kompanije tokom subote i nedelje je kasnio u polasku, a nekoliko ih je i otkazano.

ЗАФАЛИЛО И РАДНИКА И АВИОНА: Протеклог викенда путници Ер Србије чекали летове по неколико сати

Foto I. Marinković

U subotu po podne avion nije poleteo za Cirih, a juče su iz programa "ispali" polasci za Hanover, Tivat i Tiranu.

Avio-kompanija se izvinila svim putnicima na koje su uticala kašnjenja i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova, a razlozi su tehnički i "kasniji ulazak sa radova u saobraćaj aviona iz flote".

"Er Srbija" je zbrinula najveći broj putnika tako što ih je preusmerila na kasnije ili alternativne letove. U međuvremenu su im obezbedili osveženje. Većina letova je kasnila od 15 do oko 40 minuta. Putnici koji su kretali za Beč, međutim, u polasku su kasnili tri i po sata, a turisti koji su krenuli put Skijatosa gotovo dva sata.

- Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima - stoji u saopštenju "Er Srbije". - U ovom trenutku, situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena je velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije virusa korona, te posledična ograničenja u putovanjima i veliko smanjenje tražnje. Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja, aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva. Putnički avio-saobraćaj je visoko-povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova.

TEŠKO I U SUBOTU

U subotu su putnici na letu za Podgoricu polazak čekali nepuna dva sata. Kasnili su i oni koji su krenuli u Pariz, Dizeldorf i Istanbul. Let za Antaliju je kasnio čak četiri i po sata, a London - četiri sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)