KUPLJENA ZA POLOVINU PROCENJENE SUME: Zrenjaninska fabrika vode prodata firmi iz Beograda

B. G.

19. 01. 2022. u 20:13

POSLE dva neuspela pokušaja prošle godine, kompletna pokretna i nepokretna imovina zrenjaninske Fabrike vode prodata je za 417 miliona dinara, što je polovina procenjene ukupne vrednosti.

КУПЉЕНА ЗА ПОЛОВИНУ ПРОЦЕЊЕНЕ СУМЕ: Зрењанинска фабрика воде продата фирми из Београда

Fabrika ne radi od decembra prošle godine, posle eksplozije, Foto Privatna arhiva

Kupac je Kompanija "Pannonian water DOO"  sa sedištem u Beogradu. Firma je, prema podacima Agencije za privredne registre, osnovana pre dva i po meseca, tačnije 3. novembra 2021. godine, za 100 dinara. Vlasnik je preduzeće Emserb Water FZE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija ima četiri zakonska zastupnika, tj. direktora, jednog iz Indije, Kanade i srpskog državljanina Branislava Zeca, dok je jedini bez ograničenja Rami Gandur, državljanin Velike Britanije. Isto rukovodstvo je u još jednom ovdašnjem preduzeću, Begej Water doo, takođe sa sedištem u Beogradu, koje posluje u sklopu kompanije "Metito" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sa kojom je grad Zrenjanin potpisao ugovor o izgradnji prečistača za otpadnu vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara