RUSKI PREMIJER O SARADNJI SA SRBIJOM: Proizvedeno više od milion i po doza „Sputnjika Ve“ u Beogradu

Novosti online

10. 12. 2021. u 12:12

U SRBIJI je već proizvedeno više od milion i po doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a još dva miliona doza je Rusija dostavila Srbiji, rekao je premijer Rusije Mihail Mišustin.

РУСКИ ПРЕМИЈЕР О САРАДЊИ СА СРБИЈОМ: Произведено више од милион и по доза „Спутњика Ве“ у Београду

Foto EPA

-Rusija je isporučila Srbiji skoro dva miliona doza vakcine ‘Sputnjik Ve’, a sada je počela i proizvodnja vakcine. Već je proizvedeno preko milion i po doza, pri čemu se deo koristi za imunizaciju stanovništva, uključujući i u Srbiji susednim zemljama, rekao je Mišustin na početku sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Ruski premijer je podsetio da poseta Ane Brnabić dolazi nakon susreta predsednika dve zemlje u Sočiju 25. novembra.

-Zadatak naših vlada je da ispuni sporazume naših lidera, dodao je ruski premijer i podsetio da je Srbija važan partner Rusije, a da su bilateralni odnosi zasnovani na istorijskom prijateljstvu, duhovnoj bliskosti, vojnim izazovima ali da ne zavise od političke konstelacije.

-Veoma cenimo principijelni stav srpskog rukovodstva o širenju uzajamno korisne saradnje sa Rusijom, bez obzira na spoljni pritisak i nezakonite jednostrane sankcije Zapada prema našoj zemlji, istakao je Mišustin.

Dve zemlje su, kako je rekao, uspele da prevaziđu negativne posledice pandemije kovida 19 u bilateralnoj trgovini.

Robna razmena je u periodu od januara do oktobra porasla za skoro 20 odsto – do 1,9 milijardi dolara.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu