HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE: “Večernje novosti” svim vernicima čestitaju najveći hrišćanski praznik

Novosti online

02. 05. 2021. u 00:00

PRAVOSLAVNI vernici, koji se pridržavaju julijanskog kalendara, danas slave najveći hrišćanski praznik, pobedu života nad smrti, vaskrsenje živoga Boga, Isusa Hrista.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ: “Вечерње новости” свим верницима честитају највећи хришћански празник

Foto: Goran Veljković, Hilandar

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

Vaskrsom se pokazalo da je Isus Hristos, sin Božiji, po crkvenom učenju, uskrsnućem pobedio smrt i otvorio rajska vrata.

Uz tradicionalni pozdrav: HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE, “Večernje novosti” vam žele dobro zdravlje, mir i blagodat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar