PREMINUO VOĐA NOĆNIH VUKOVA U SRBIJI: Saša Savić Švaba će ostati upamćen kao veliki humanitarni radnik i patriota

Novosti onlajn

24. 04. 2021. u 08:13

SAŠA Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenda je preminuo od posledica infarkta u 44. godini, objavio je na svom fejsbuk profilu Slobdan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba.

ПРЕМИНУО ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА У СРБИЈИ: Саша Савић Шваба ће остати упамћен као велики хуманитарни радник и патриота

Foto: Društvene mreže

Saša je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021)  nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugig reda“  koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ŽIVOT ENCA FERARIJA: Iz svile u siromaštvo do svetske slave