MERE NE TREBA POPUŠTATI - VEĆ USKLADITI SA ŽIVOTOM: Tiodorović upozorava - "Vreme je da se borimo odlučno!"

Tanjug

22. 03. 2021. u 10:17

ČLAN medicinskog dela Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović, ocenio je da najnovija izmena mera nije popuštanje, nego usklađivanje mera sa životom.

МЕРЕ НЕ ТРЕБА ПОПУШТАТИ - ВЕЋ УСКЛАДИТИ СА ЖИВОТОМ: Тиодоровић упозорава - Време је да се боримо одлучно!

Foto: Printskrin

On je ocenio da trenutno nema prostora za popuštanje od po nekoliko dana.

- Mi se nalazimo u vanrednoj situaciji, bolnički kapaciteti i kovid ambulatne su prepunjene. Na putu smo, prema tome, da situaciju ocenimo kao katastrofalnu - rekao je Tiodorović za TV Prva.

Dodao je da je trenutak da se problemom bavimo odlučno, jer je u kovid bolnicama možda i najveći pritisak do sada.

- Kada bi u mesec, mesec i po, sproveli mere u potpunosti, uz jaku kontrolu, i obuhvat, bili bi u drugačijoj situaciji. Imali bi samo sporadične slučajeve, a ne kao sada - smatra on.

Tiodorović je dodao da ako bi sprovodili mere, do početka leta bi situacija mogla da bude bolja, pa da se razmišlja da se ide i na letovanje.

O otvaranju ugostiteljskih objekata i tržnih centara razgovaraće se ukoliko narednih dana počne da opada broj pozitivnih i obolelih, pa se bolnice malo rasterete.

- Moguće je ako se budu mere poštovale do kraja, da ćemo do sledeće sedmice imati bolju situaciju, pa da predvidimo kada mogu da funkcionišu i ugostiteljski objekti i tržni centri - rekao je on.

Istakao je da moramo mnogo više da vakcnišemo da dostignemo kolektivni imunitet od 60-70 posto, da bi kao društvo bili mirniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...