JOŠ SNEGA I KIŠE, A ONDA VELIKI PREOKRET: Đorđe Đurić otkrio kakva će biti sledeća nedelja - zima još nije gotova!

Novosti online

21. 03. 2021. u 13:20

NAKON zimskog početka proleća, krajem sledeće sedmice temperature i do 20°C, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

ЈОШ СНЕГА И КИШЕ, А ОНДА ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Ђорђе Ђурић открио каква ће бити следећа недеља - зима још није готова!

Foto: D. Balšić

Ovog jutra i prepodneva na severu Vojvodine je sunčano. U ostalim predelima Srbije je oblačno sa slabom kišom, susnežicom i slabim snegom, dok na planinama pada umeren sneg.

Trenutne temperature kreću se od 0 do 6°C. Sjenica meri -1°C, Zlatibor -3°C, a Kopaonik -6°C. Najtoplije je u Subotici sa 7°C.

Slab sneg pada i u Beogradu, a nakon jutarnjih 0°C, trenutna temperatura iznosi 1°C.

U većem delu Srbije duva i umeren severni i severoistočni vetar.

- U nastavku dana u većem delu Srbije biće oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, a obilnije padavine očekuju se na jugu i jugoistoku Srbije. Na planinama će padati jak sneg, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, a formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje se ponegde i u nižim predelima. Maksimalna temperatura biće danas od 1°C na jugu do 9°C na severu Srbije, u Beogradu do 5°C - navodi Đurić.

U Srbiji u ponedeljak oblačno i veoma hladno sa kišom, susnežicom i snegom. U brdsko-planinskim predelima očekuje se dalje povećanje snežnog pokrivača, uz snežne nanose, smetove i vejavicu, a formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje se i u mnogim nižim predelima Srbije.

Najobilnije padavine očekuju se na jugu i istoku Srbije, dok će na severu Srbije biti najmanje padavina, a u Vojvodini veći deo dana i suvo, povremeno sa slabim padavinama. Duvaće umeren do jak severni vetar. Minimalna temperatura od -3 do 1°C, maksimalna dnevna od 1 do 3°C, na severu Srbije od 5 do 7°C.

- U Beogradu u ponedeljak oblačno i veoma hladno, uz uslove za sneg i susnežicu, tokom dana i slabu kišu. Duvaće umeren do jak severni vetar. Minimalna temperatura 0°C, maksimalna dnevna 5°C - predviđa Šurić.

Na severu Srbije u utorak sunčano i toplije. U centralnim i južnim predelima biće oblačno sa susnežicom i snegom, uz prestanak padavina i razvedravanje do kraja dana. Maksimalna temperatura od 1°C na jugu do 11°C na severu Srbije.

U sredu promenljivo oblačno, na severu suvo, a u ostalim predelima sa slabom kišom, susnežicom i snegom. Makismalna temperatura od 2°C na jugu i jugoistoku do 9°C na severozapadu Srbije.

I u četvrtak promenljivo oblačno, još u toku jutra na jugu i jugoistoku sa slabim snegom. Maksimalna temperatura od 5°C na jugu do 12°C na severu Srbije. Do četvrtka će duvati i umeren do jak severozapadni vetar.

U petak i za vikend sunčano i osetno toplije, a u nedelju temperatura i do 20°C. Sledeće sedmice u toku jutra slab do umeren, ponegde i jak mraz, što može dodatno da deluje neppovoljno, pa i da ošteti i uništi poljoprivredne i ratarske kulture, koje su već pretrpele velike oštećenja početkom marta, kada su se jutarnje temperature spuštale i do -10°C.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina