SAMO DA DECA BUDU SREĆNA: Da li će posle dolaska u Beograd Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca ćerke biti vraćene iz hraniteljske porodice

M. MARKOVIĆ

18. 03. 2021. u 21:32

OTAC tri maloletne devojčice, Đorđe Joksimović iz Kragujevca, posle punih šest godina koliko je proteklo od kada mu je Centar za socijalni rad oduzeo ćerke i poverio ih hraniteljima u Topoli, ponovo se peške uputio u Beograd da od najznačajnijih državnih institucija zatraži pomoć da mu deca budu vraćena i konačno stavljena tačka na agoniju ove porodice.

САМО ДА ДЕЦА БУДУ СРЕЋНА: Да ли ће после доласка у Београд Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца ћерке бити враћене из хранитељске породице

Foto: Tanjug

Joksimović se, najpre, obratio predsedniku Vučiću koji ga je primio u četvrtak ujutro i s njim razgovarao više od pola sata.

- Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece - napisao je, posle sastanka Vučić na svom instagram-profilu "budućnostsrbijeav".

Istakao je, takođe, da veruje u pravdu i da je uveren da će Joksimovićeve devojčice Lara, Beba i Maja biti srećne.

- Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti - naveo je Vučić uz fotografiju sa sastanka sa Đorđem Joksimovićem koji je, potom, u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja razgovarao sa ministarkom prof. dr Darijom Kisić Tepavčević.

- Verujem da će nadležne institucije u daljem procesu doneti odluke koje su u isključivom interesu dece - poručila je ministarka posle razgovora sa Joksimovićem.

Ukazala je da će samohrani roditelji uvek imati podršku države, kao i institucija, a da je interes dece, njihovo zdravlje i dobrobit, prioritet svih.

Posle susreta i razgovora u Predsedništvu i Ministarstvu, Đorđe je izvesno vreme proveo sa svojim advokatom Aleksandrom Milićevićem i preneo mu utiske.

- Ohrabren je, zahvalan i zadovoljan, i veruje u pomoć države - kazao je Milićević za "Novosti", uz izvinjenje da "Đorđe neće govoriti za medije jer je iscrpljen putem i neizvesnošću koja se, eto, ispostavila nepotrebnom". Sada se odmara i treba ga pustiti da sredi utiske, jer i pozitivne emocije uzdrmaju. S ovim ljudskim što je doživeo i od predsednika i od dr Kisić, Đorđu sasvim sigurno, svanjiva novo jutro.

ISPUNIO SVE USLOVE

PRE susreta i sa predsednikom Srbije, Đorđe Joksimović sa čijom se borbom za decu javnost suočila posle potresnog filma "Otac", snimljenog prema onome što je ovaj Kragujevčanin proživeo tokom proteklih godina, on je podsetio da je "ispunio sve uslove koji su od njega traženi, kako bi mu bilo vraćeno nepravedno oduzeto roditeljsko pravo".

- Ispunio sam sve uslove, i poslednji: dobio sam stalni posao i više nego solidno zarađujem. I pre toga sam radio i zarađivao, nadničio. Skućio sam se i moja deca imaju gde i kome da se vrate i da budu srećna. Da prestanu naši bolni rastanci sredom i subotom, kad moraju da se vrate hraniteljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista