DETALJAN SPISAK: Od večeras se sve zatvara - Ne rade restorani, frizeri, tržni centri! Evo šta će ipak raditi

Novosti online

16. 03. 2021. u 09:51

OD večeras do ponedeljka u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, saopštila je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba.

ДЕТАЉАН СПИСАК: Од вечерас се све затвара - Не раде ресторани, фризери, тржни центри! Ево шта ће ипак радити

Foto: N. Živanović

- Krizni štab je doneo odluku da se pooštre mere, od večeras do ponedeljka u Srbiji će režim rada i žvota biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi -rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je rekla da neće biti uveden policijski čas, niti potpuna zabrana kretanja.

Premijerka je dodala da će mere važiti pet dana, iako je medicinski deo Kriznog štaba tražio da budu 14 dana.

- Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo videli da brojevi novozaraženih stagniraju, i ovo je pre svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima - rekla je Brnabić.

U ponedeljak će se videti šta dalje, to će zavisiti od svih nas, rekla je Brnabić i apelovala na maksimalnu disciplinu, razumevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu dana.

- Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mera, pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije - rekla je Brnabić.

Šta sve ne radi?

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 sati ujutur bez izuzetaka.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice takođe neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 ujutru.

Takođe, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Samoposluge, apoteke, pumpe...

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.


(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati