SVAKI TREĆI ZLOSTAVLJAN NA POSLU: Za pet godina rada SOS linije - 550 postupaka

J. Ž. S.

16. 03. 2021. u 10:16

TELEFON za prijavu slučajeva mobinga za pet godina, otkako je uvedena SOS linija, zazvonio je 5.077 puta. Zahvaljujući njemu pokrenuto je 550 postupaka. Ipak, u više od 50 odsto slučajeva utvrđeno je da nije reč o zlostavljanju na radu.

СВАКИ ТРЕЋИ ЗЛОСТАВЉАН НА ПОСЛУ: За пет година рада СОС линије - 550 поступака

Ilustracija / Foto Depositphotos

U 13 procenata se sve završilo sporazumno, a u oko 30 odsto utvrđeno je postojanje zlostavljanja.

Ovo su rezultati rada telefonske linije koje su u ponedeljak predstavili Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, i Ivica Lazović, zamenik direktora Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. Saglasili su se da Srbija ima odlične pravne mehanizme za zaštitu zaposlenih od zlostavljanja na radu.

- Niko ne treba i ne sme da trpi bilo kakav oblik zlostavljanja, uključujući i zlostavljanje u radnoj sredini, a Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova je tu da pomogne svima da se reše problemi u vezi sa tim - rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Ministarka je uputila apel svim građanima da, ukoliko smatraju da su izloženi određenoj vrsti zlostavljanja u radnoj sredini potraže pravnu pomoć. Nju je moguće ostvariti na SOS mobing liniji 080-300-601.

- Relativno veliki broj građana obratio nam se i pružena im je pomoć - rekao je Ivica Lazović, zamenik direktora Agencije. - Od ukupnog broja poziva u 643 slučaja zatražena je pravna pomoć, od kojih je Agencija postupala u oko 550 postupaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!