"VELIKI SAM PROTIVNIK ZATVARANJA": Dr Kuljić Kapulica - Zna se šta je najbolja mera protiv korona virusa!

Novosti online

15. 03. 2021. u 12:01

TRENUTNO je u borbi sa virusom korona najvažnije ubrzati vakcinaciju, izjavila je danas virusološkinja Nada Kuljić Kapulica i dodala da nije za drastične mere i zaključavanje, već da se primenjuju postojeće, da su važne higijena, disciplina i distanca.

ВЕЛИКИ САМ ПРОТИВНИК ЗАТВАРАЊА: Др Куљић Капулица - Зна се шта је најбоља мера против корона вируса!

Prof Kuljić Kapulica još osamdesetih istraživala viruse korona

Ona je navela da je u bivšoj Jugoslaviji za mesec dana vakcinisano 18 miliona stanovnika protiv variole vere.

- Organizacija vakcinacije je dobra, ali tempo vakcinacije treba ubrzati. Vakcina je spasila svet i ovog trenutka nemamo drugo oružje - kaže Kapulica.

Kako je navela, potrebno je vreme da se stvori specifičan antivirusni lek, kao što postoji za HIV, hepatitis C i da za to nema vremena.

Sezona virusa korona je kraj februara i mart, te sagovornica navodi da se veći broj zaraženih mogao očekivati u ovom periodu.

- Nisam očekivala ovako veliki talas. On je rezultat ovih gužvi koje smo imali u poslednje vreme, od Nove godine do danas - napominje ona.

Koliko je britanski, mutirani soj prisutan u Srbiji, ne može se reći jer, navodi, Srbija nema kapaciteta za to. Za južnoafrički soj kaže da se već pojavio u zemljama u okruženju i da smatra da je prisutan i u Srbiji, ali samo da nije izolovan.

- Danas je svet jedna pokretna traka, tako da praktično iz svake tačke zemljine kugle može da se dođe za par sati i krene sa infekcijom - kaže Kulić Kapulica.

Smatra da će enigma ostati poreklo virusa.

- Ne verujem da ćemo saznati poreklo virusa i rešiti tu zagonetku. Moje mišljenje od početka je da je taj virus napravljen u laboratoriji - navela je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!