PREDUG PRITVOR ZA NAŠU DECU: Protest roditelja iz Lapljeg sela

D. ZEČEVIĆ

01. 03. 2021. u 22:59

MLADIĆE kojima je posle nedavne tuče u Lapljem Selu određen jednomesečni pritvor, juče su pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici, posetili roditelji.

ПРЕДУГ ПРИТВОР ЗА НАШУ ДЕЦУ: Протест родитеља из Лапљег села

Foto D. Zečević

Uvereni da im je, zbog vršnjačke tuče, određen predug pritvor, roditelji i drugari pritvorenih mladića nastavljaju sa protestima ispred policijske stanice u Gračanici zahtevajući njihovo puštanje na slobodu.

- Želimo da iskažemo nezadovoljstvo zbog, po našem mišljenju, predugog jednomesečnog pritvora, koji je, sigurni smo, određen zbog dimenzije koju je dobio čitav događaj i što je tuča bespotrebno dobila političku konotaciju - kažu roditelji pritvorenih mladića.

- Jesu oni, naravno, krivi što su učestvovali u tuči, ali mogli su im izreći novčanu kaznu ili im odrediti kućni protvor.

ŽALBA

ADVOKAT porodica pritvorenih mladića Predrag Miljković, predao je žalbu na određivanje pritvora.

- Odluku Apelacionog suda očekujem tokom nedelje i uveren sam da će preinačiti prvostepeno rešenje, jer za ovakvo delo sudski pritvor nije svrsishodan - kaže Miljković.

U pritvoru su, kako kažu, sedmorica mladića: četvorica iz Dobrotina, dvojica iz Lapljeg Sela i jedan iz Ugljara. Roditelji, međutim, tvrde da su nepravedno u pritvoru i mladići koji su bili na strani N. R, sina političara Nenada Rašića, koji je po njihovom mišljenju inicirao čitavu tuču, a koji je kod kuće i nije priveden.

- Smatramo da je dužina pritvora nepravedna i previsoka - ističu prijatelji pritvorenih momaka koji su od ponedeljka uveče svake noći protestovali ispred policijske stanice.

Oni tokom protesta nose transparente "Pravda za drugove", "Pustite nam braću", "I oni su nečija deca", "Slobodni ste ako vam je savest čista", "Pravda za naše drugove", "Želimo mir"...

U tuči koja se proteklog ponedeljka dogodila između dve grupe mladića ispred škole u Lapljem Selu povređeno je nekoliko mladih među njima i N. R. koji se oporavlja kod kuće, dok je maloletni A. M. još na lečenju. Policija je posle tuče privela sedmoricu mladića i najpre im odredila pritvor od 48 sati, a potom jednomesečni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE SE ČINI KAKO BI SE ŠTO PRE LOKALIZOVAO POŽAR: Ministarka Vujović obišla deponiju Duboko kod Užica na kojoj plamen bukti od petka (FOTO