„SITUACIJA SE KOMPLIKUJE IZ DANA U DAN“ Dr Janković: U Nišu 160 na bolničkom lečenju, Čair spreman za pacijente

Tanjug

09. 11. 2020. u 10:40

DIREKTOR Klinike za anesteziju KC Niš prof. dr Radmilo Janković kaže da se epidemiološka situacija u tom gradu komplikuje iz dana u dan i da je, kad je reč o broju novozaraženih korona virusom, situacija mnogo teža nego što je bilo pre nedelju dana.

„СИТУАЦИЈА СЕ КОМПЛИКУЈЕ ИЗ ДАНА У ДАН“ Др Јанковић: У Нишу 160 на болничком лечењу, Чаир спреман за пацијенте

Foto: J. Ćosin

On je za TV Pink rekao da se povećava broj pacijenata u bolnicama i da jutros u niškim kovid bolnicama imaju 160 pacijenata.

-Pacijenti su sa srednje teškom i jako teškom kliničkom slikom. Od 160 pacijenata koji su na bolničkom lečenju, 22 je u intenzivnim negama i svi zahtevaju kiseoničku potporu-rekao je Janković.

On je naveo da imaju pacijente sa teškom kliničkom slikom i među mlađim i starijim pacijentima.

-Ovo će kulminirati za sedam do deset dana, ali ceo novembar će biti sa velikim brojem pacijenata-rekao je on.

Navodi da kovid ne oštećuje samo pluća, već i bubrege i da je to multiorgansko obolenje.

-Danas će privremena bolnica u hali Čair biti spremna da primi prve pacijente. Nova zgrada KC Niš može da primi skoro 800 pacijenata, ali može se desiti da naši kapaciteti neće biti dovoljni. Kovid je ozbiljna bolest i pacijenti na bolničkom lečenju ostaju više nedelja, nekada i duže od mesec dana-naglasio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DVA SRETNIKA OSVOJILA ŠESTICU: Ovo su dobitne kombinacije