STEFANOVIĆ OBIŠAO POVREĐENOG RADNIKA: Evo u kakvom je stanju M.P. posle eksplozije kod Valjeva

Novosti online

02. 11. 2020. u 21:39

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je večeras u Vojnomedicinskoj akademiji M.P. (56), radnika Holding kompanije „Krušik“ Valjevo, koji je danas povređen prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva.

СТЕФАНОВИЋ ОБИШАО ПОВРЕЂЕНОГ РАДНИКА: Ево у каквом је стању М.П. после експлозије код Ваљева

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane zahvalio je lekarima i medicinskom osoblju VMA što su povređenom radniku pružili najbolju medicinsku negu i što preduzimaju sve za njegovo uspešno lečenje.

 
Stefanović, koji je ranije danas uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M.J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju.
 
- Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima - rekao je Stefanović.
 

Foto: Ministarstvo odbrane

 


Povređeni M.P. smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA, a zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA potpukovnik prof. dr Boban Đorđević rekao je da pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena. On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

Danas oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik „Krušika“ M.J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.
 
Povređeni radnik M.P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde mu je ukazana medicinska pomoć, a potom je prevezen i u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije