U NAREDNIH DAN-DVA U Srbiju stiže dodatnih 50.000 doza vakcina protiv gripa

Tanjug

26. 10. 2020. u 12:30

U DOMOVE zdravlja u Srbiji u narednih dan ili dva stižu dodatne količine od 50.000 doza uvozne vakcine protiv sezonskog gripa, kaže ministar zdravlja Zlatibor Ločar.

У НАРЕДНИХ ДАН-ДВА У Србију стиже додатних 50.000 доза вакцина против грипа

Ilustracija

On je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao novinarima da u domovima zdravlja trenutno ima Torlakovih vakcina protiv sezonskog gripa i da su one apsolutno bezbedne.

Mogu da ih prime građani od 18 do 65 godina.

-Naši kamioni danas idu po dodatne količine, to je dodatnih 50.000 doza koje treba u narednih dan ili dva da stignu. Nakon toga na svakih nekoliko dana stizaće dodatne količine-rekao je Lončar.

Savetuje građanima, koji žele da se zaštite od gripa, da se upišu u nadležnom domu zdravlja da žele da se vakcinišu i biće pozvani čim stigne vakcina.

-U naredni dan, dva očekujemo dodatnih 50.000 doza koje će biti raspoređene u svim domovima zdravlja u Srbiji. Stižu nam i dodatne količine Torlakove vakcine-rekao je ministar.

On je naveo da će građani moći da biraju da li će da prime Torlakovu ili vakcinu iz uvoza.

-Ima dosta ljudi koji insistiraju baš na Trlakovoj vakcini. Imamo rekordan obuhvat vakcinacijom i to je dobar preduslov da nam se ne ukrste sezonski virusi (kao što je grip) sa koronom-zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)