140 GODINA CRVENOG KRSTA U ZRENJANINU: "To je više od jubileja"

B. G.

23. 10. 2020. u 11:44

POVODOM obeležavanja značajnog jubileja, 140 godina postojanja i rada Crvenog krsta u Zrenjaninu, u Narodnom pozorištu održana je svečana akademija.

140 ГОДИНА ЦРВЕНОГ КРСТА У ЗРЕЊАНИНУ: То је више од јубилеја

Foto: Grad Zrenjanin

Na akademiji su, pored gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i sekretara ove organizacije u Zrenjaninu, Aleksandre Tanasijević, prisustvovali Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije i generalni sekretar Ljubomir Miladinović, kao i prvi čovek ove organizacije u Vojvodini, Boško Mitrašinović.

Foto: Grad Zrenjanin

 

- Kada 140 godina obeležava jedna humanitarna i dobrovoljna organizacija, koja predstavlja sinonim za pružanje različite pomoći ljudima u nevolji, onda je to više od jubileja, više od obične proslave, to je godišnjica na ponos i čast svima nama - čestitajući jubilej, naglasio je Simo Salapura, koji je i sam dobrovoljni davalac i do sada je 35 puta dao krv.

Foto: Grad Zrenjanin

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

OŽENIO 39 ŽENA, IMAO 94 DECE, ZZ UNUKA I 14 SNAJA: Živeli u kući sa 100 soba, da bi zadovoljio sve žene osmislio SISTEM