NEMAČKA ISPORUČILA: Prvi tovar pomoći tzv. Kosovu i Crnoj Gori

Tanjug

02. 10. 2020. u 21:22

NEMAČKO ministarstvo odbrane isporučilo je prvi tovar medicinske opreme za podršku Kosovu i Crnoj Gori u njihovim naporima u borbi sa pandemijom korona virusa, saopšteno je danas iz Kfora.

НЕМАЧКА ИСПОРУЧИЛА: Први товар помоћи тзв. Косову и Црној Гори

Foto arhiva

Medicinska roba isporučena početkom sedmice, između ostalog, uključuje ličnu zaštitnu opremu kao što su FFP2 maske, hirurške maske, rukavice za jednokratnu upotrebu i zaštitne naočare, namenjene medicinskom osobolju.

Oprema je dopremljena u Prištinu avionom A400M nemačke “Luftvafe” koji je prevozio vojnike i materijal za nemački kontingent KFOR-a.

Ovo je najveća pojedinačna mera pomoći nemačkog Bundesvera u okviru međunarodne borbe protiv pandemije kovida-19, namenjena podršci Kosovskim bezbednosnim snagama, čije će medicinsko osoblje raditi u civilnim bolnicama i na taj način doprineti zdravstvenoj zaštiti građana i vojsci Crne Gore, dodaje se u saopštenju.

KFOR je podržao nemačku inicijativu prihvatom i opsluživanjem A400M i utovarom robe u logističke kamione Kosovskih bezbedonosnih snaga i Vojske Crne Gore.

Drugi tovar opreme stići će kopnenim putem što će činiti ukupno više od 10 tona, navode iz Kfora.

"Od izbijanja pandemije korona virusa, Kosovske snage predvođene NATO olakšavaju isporuku pomoći protiv Covid19 od strane savezničkih i partnerskih zemalja poput Italije, Poljske, Turske, Nemačke i Austrije", navodi se u saopštenju Misije NATO na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)