KON PONOVO UPOZORAVA: Proslave u Smederevu i Vrnjačkoj Banji nama lekarima deluju kao ponovno punjenje KOVID bolnica

Tanjug

30. 08. 2020. u 15:50

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa Predrag Kon oštro je reagovao na slike i snimke proslava sa velikim brojem ljudi u Vrnjačkoj Banji i Smederevu i ponovo apelovao na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da takve proslave spreče i sankcionišu.

КОН ПОНОВО УПОЗОРАВА: Прославе у Смедереву и Врњачкој Бањи нама лекарима делују као поновно пуњење КОВИД болница

Foto: Tanjug/Slobodan Maljević

"Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere", napisao je Kon na Fejsbuku.

Istakao je da, gledajući ovakve snimke, svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima, kao i da roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah.

Kon je sinoć u objavi na Fejsbuku upozorio da je Srbija daleko od povoljne epidemiološke situacije i apelovao na građane da i dalje sprovode mere.

"Apel, molba pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem, zbog sve ogorčenosti", napisao je doktor Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum