NASILNIK NA ONLAJN NASTAVI, A DEVOJČICA U KLUPI: Slučaj vršnjačkog nasilja u osnovnoj u Šidu dobio privremeni epilog

S. KOSTIĆ

07. 03. 2024. u 12:30

Učenik petog razreda OŠ "Sremski front" u Šidu, koji je u više navrata maltretirao drugaricu iz razreda, pa je devojčica od straha prestala da ide u školu, udaljen je juče sa časova i sve dok se ne završi disciplinski postupak nastavu će pratiri onlajn.

НАСИЛНИК НА ОНЛАЈН НАСТАВИ, А ДЕВОЈЧИЦА У КЛУПИ: Случај вршњачког насиља у основној у Шиду добио привремени епилог

foto OŠ ''Sremski front'' Šid

Ovo je "Novostima" potvrdila direktorka škole Bojana Lepinjica.

Jedanaestogodišnja devojčica, žrtva vršnjačkog nasilja, vratila se u đačku klupu, potvrdila je direktorka:

- Slučaj je prijavila majka devojčice. Tim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja razmatra i ostale prijave koje su stigle u vezi sa ovim dečakom - rekla nam je direktorka.

Jedanaestogodišnji učenik koji je od početka nove školske godine prešao u OŠ "Sremski front" u Šid, bez ikakvog razloga maltretirao je devojčicu, a njena majka je detalje iznela na platformi "Čuvam te".

- Taj dečak nije kriv, već okolina, njemu treba da se pomogne ili spreči tragedija, zato sam htela da ovo prestane - kaže majka devojčice. - Moja ćerka se plašila da ide u školu. On je nju gurao, udarao stolicom, vređao, dobijala je pretnje od njega, svašta joj je radio. Zašto, ni on ne zna. I ne samo njoj, već i ostalim devojčicama. Jednu je vijao, pa je iz straha iskočila kroz prozor.

Zvali tatu da ga vodi kući

Nakon što je škola ispoštovala zakonsku proceduru, obaveštene su sve nadležne insitucije, Centar za socijalni rad, Policijska stanica u Šidu, Školska uprava. Dečak nasilnik došao je juče u školu, ali su pozvali njegovog oca da ga vodi kući i udalji sa nastave do kraja disciplinskog postupka.

Majka priča da je zajedno sa kćerkom prošla sve njene strahove, a trenutno je u sedmom mesecu trudnoće.

- Iz straha od njega, ćerka je poslednje dve nedelje prestala da ide u školu, a sve to maltretiranje trajalo je od septembra. Sada je bolje, tamo je i školski policajac u kojeg deca imaju veliko poverenje. Šta će biti posle 30 dana kada se završi disciplinski, videćemo, nadam se da se ovo više neće ponoviti, ni mom detetu ni nekom drugom - priča majka.

Roditelji dece koja pohađaju ovu školu rekli su nam da su upoznati sa ovim slučajem, a za dečaka koji maltretira vršnjake kažu da je "beozbrazan i da ponižava decu".

- Tačno je da se dete ponaša kao nasilnik. Sada muči decu da ne svedoče protiv njega, uliva im strah. Kada onako visok, krupan, stane ispred njih, oni se jadni prestraše. Čuo sam da su njegovi roditelji prijavili školu pokrajinskoj prosvetnoj inspekciji jer, tvrde da oni njega maltretiraju. - priča S. R. jedan od roditelja čije dete pohađa ovu školu.

Roditelji kažu da je dečak prebačen u ovu školu, jer su mu se roditelji razveli, a ne zbog nasilja u OŠ "Branko Radičević", koju je ranije pohađao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)