ODUZET PRVI AUTOMOBIL OD BAHATOG VOZAČA: Muškarac iz Leskovca prva "žrtva" novog propisa

Novosti online

24. 02. 2024. u 11:58 >> 11:59

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počeli su sa primenom nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, prema kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a.

ОДУЗЕТ ПРВИ АУТОМОБИЛ ОД БАХАТОГ ВОЗАЧА: Мушкарац из Лесковца прва жртва новог прописа

G.Šljivić (arhiva)

Kako se navodi, saobraćajna policija u Leskovcu juče je privremeno oduzela vozilo "folksvagen pasat" kojim je upravljao šezdesetjednogodišnjak, nakon što je izvršio teži prekršaj jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju kada je zaustavljen u Svetosavskoj ulici oko 18.40 časova.

U prethodne dve godine ovaj vozač je pravosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i zbog prekršaja nasilničke vožnje jer je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa 2,03 promila alkohola u organizmu.

Vozač je zadržan u službenim prostorijama, a o navedenom događaju upoznat je dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu, koji je naložio da se lice nakon sprovedenog zadržavanja procesuira u skraćenom postupku.

Teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su prekršaji iz kaznenih odredaba u članovima 329. i 330. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJKA NA NOVOM BEOGRADU: Prevrnuto vozilo komunalne milicije (VIDEO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!