SPREMITE SE ZA TEMPERATURU OD -13 STEPENI: LJuta zima do ovog datuma, a onda drastična promena

Novosti onlajn

11. 01. 2024. u 15:39

DO 17. januara hladno uz postepeno popuštanje hladnoće. Zatim jače otopljenje. Povratak zime i snega moguć krajem meseca.

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТЕМПЕРАТУРУ ОД -13 СТЕПЕНИ: Љута зима до овог датума, а онда драстична промена

Foto: N. Živanović

Narednih dana uglavnom suvo ali hladno. Posebno u četvrtak kada bi posle izuzetno hladnog jutra uz lokalne minimume i oko -17 stepeni Celzijusa nad velikim delom regiona uz niske oblake i maglu maksimum bio do -3 stepena Celzijusa.

Do kraja vikenda takođe hladno ali uz umerenije noćne minimume uglavnom od -13 do -4 i dnevne maksimume u postepenom porastu te bi se mogli u nedelju kretati oo -2 do +3 stepena Celzijusa, a sneg bi u nizijama tokom dana polako kopnio.

Kako će se u petak preko nas premestiti veoma slab hladan front, tog dana ne bi trebalo da bude magle, ali je moguća pojava prolaznog snega u obliku snežnog pljuska.

Početkom sledeće nedelje sledi premeštanje hladnog fronta koji donosi prolazno pogoršanje uz pojačan severozapadni vetar i padavine. Još uvek će biti dovoljno hladno tako da će u oblastima preko 600 mnv padati sneg, dok će u nizijama biti kiše, susnežice i snega, ali se obilnije padavine ne očekuju.

Dnevni maksimum u ponedeljak od 0 do +5 stepeni Celzijusa. U utorak ujutro poslednji dan jačeg mraza uz minimume od -11 do -2, dok će tokom dana već biti i do +7 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

Od 17. 1. do oko 21. 1. uz jako jugozapadno vazdušno strujanje znatno toplije od proseka. Noću uglavnom bez mraza, a dnevni maksimumi pravi prolećni od +7 do +16 stepeni Celzijusa.

Oko 21. 1. za sada stoji signal za manje zahlađenje, ali u dosta velik rasip između članova ansamble niza. Na dugoročnom planu i dalje negde posle 25. 1. stoji mogućnost bitne izmene sinoptike koja bi nas krajem meseca vratila u pravu zimu, a anomalija vazdušnog pritiska za februar 2024. za sada daje mogućnost zimskih dana i u ovom mesecu.

Sumirano, do 16. 1. prava zima, zatim sledi osetno topliji period.

BONUS VIDEO: SNEG NAPRAVIO PRAVI KOLAPS - Zastoj na putu od Zlatibora prema Novoj Varoši

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?