TEROR PRIŠTINE I NAD SRPSKIM NOVINARIMA: Zabranjen ulazak na KiM novinaru Tanjuga koji je trebalo da izveštava o poseti patrijarha

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 01. 2024. u 16:44

TAKOZVANA kosovska policija je danas na prelazu Merdare nešto posle 15 časova zabranila novinaru agencije Tanjug Anđelku Utješanoviću da uđe na teritoriju Kosova i Metohije kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija svetinjama na KiM.

ТЕРОР ПРИШТИНЕ И НАД СРПСКИМ НОВИНАРИМА: Забрањен улазак на КиМ новинару Танјуга који је требало да извештава о посети патријарха

foto d.z.

Utješanović je putovao na KiM zajedno sa delegacijom SPC u kojoj je bio i patrijarh i bez ikakvog obrazloženja je vraćen sa administrativnog prelaza, iako je ranije bio najavljen kao član delegacije, prenosi Kosovo onlajn. 

Službenici policije tzv. Kosova su na administrativnom prelazu rekli Utješanoviću da izađe iz kola i saopštili mu da ne može da nastavi dalje, jer mu je vlada u Prištini zabranila da uđe na KiM.

Kada im je Utješanović zatražio obrazloženje, rekli su da ga ni oni nemaju i da samo sprovode odluku privremenih prištinskih institucija.

Utješanović je odbio da potpiše dokument o odbijanju ulaska na teritoriju KiM.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije započeo je danas posetu Kosovu i Metohiji, gde će zajedno sa srpskim narodom dočekati Božić.

BONUS VIDEO:

NOVA 2024: Spektakularni petominutni vatromet u Beogradu na vodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona